Qantas reduceert capaciteit vanwege dure brandstof

29 mei 2008 - 2:00
SYDNEY - In reactie op de stijgende brandstofprijzen heeft De Austrliache luchtvaartmaatschappij Qantas een reeks kostenbesparende maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen, waaronder het aan de grond houden van een aantal vliegtuigen, leiden tot een capaciteitsreductie van vijf procent. In het boekjaar 2008/2009 zal de brandstofrekening goed zijn voor 35 procent van alle uitgaven.

De capaciteitsreductie wordt gerealiseerd door het buiten gebruik stellen van é;;é;;n Boeing 737, het aan de grond houden van twee Boeing 767’s en een Airbus A320 van dochterbedrijf Jetstar, het uitstellen van de levering van é;;é;;n A321 voor Jetstar en een versnelde uitfasering van vier Boeing 747-300’s. Ook zal de vloot van 747-400’s minder intensief worden ingezet.

Qantas kondigde ook aan enkele minder rendabele binnenlandse routes te schrappen of de vliegfrequentie terug te brengen.

Volgens Qantas-topman Geoff Dixon werken eerdere maatregelen als brandstoftoeslagen, tariefsverhogingen en een pensioenstop niet afdoende om de stijgende brandstofprijzen te compenseren. Ook de hedging-strategie van de Australische carrier blijkt niet genoeg zoden aan de dijk te zetten.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen