Motoren Lockheed Constellation Aviodrome succesvol getest (video)

10 juni 2008 - 2:00
LELYSTAD - De enige Nederlandse Lockheed L-749A Constellation, beter bekend als de ‘Connie’, is zaterdag (7 juni) succesvol getest met vier functionerende motoren. Het toestel zal de komende maanden door een team van vrijwilligers klaar worden gemaakt om weer te gaan vliegen. Lange tijd stond het museumstuk stil vanwege het ontbreken van twee werkende motoren.

Het luchtvaart-themapark Aviodrome kreeg het afgelopen jaar de beschikking over twee uit Zuid-Korea afkomstige luchtwaardige Constellation-motoren, die twee afgekeurde motoren vervingen. Daarmee staat vrijwel vast dat de viermotorige ‘Connie’ uit 1947 binnen afzienbare tijd weer zal kunnen vliegen.

De twee motoren zijn afkomstig van de Constellation van het luchtvaartmuseum van Korean Air op het eiland Jeju. Korean Air en de Aviodrome hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waarbij het Nederlandse museum - in ruil voor de motoren - zijn ervaring en kennis ter beschikking stelt. Het Koreaanse museum plaatst op zijn beurt de twee defecte motoren op zijn eigen Connie.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen