Ook Letse hoofdstad Riga sneuvelt in routenetwerk KLM

27 maart 2009 - 1:00
AMSTELVEEN - KLM staakt eind juni de lijndienst tussen Schiphol en de Letse hoofdstad Riga. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf vrijdag (27 maart) tegenover Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl bevestigd. Tegenvallende boekingscijfers als gevolg van de economische crisis liggen aan de beslissing ten grondslag, meldt de maatschappij. Eerder werd al bekend dat KLM begin mei een punt zet achter de lijndienst naar Tallinn.


Met het verdwijnen van Riga uit de dienstregeling worden alle drie de hoofdsteden van de Baltische staten niet meer door KLM aangevlogen. In de afgelopen jaren was dat wel het geval en werd Vilnius in Litouwen via Lithuanian Airlines bediend, terwijl Tallinn en Riga eigen bestemmingen waren.

De verbinding met Vilnius raakte Schiphol in januari van dit jaar kwijt, toen flyLAL - de opvolger van Lithuanian Airlines - alle operaties moest staken.

KLM kreeg op de route naar Riga in de winterdienstregeling concurrentie van airBaltic. De voormalige SAS-dochter is na juni de enige luchtvaartmaatschappij op Schiphol met een lijndienst naar een van de drie Baltische landen.

Op de route tussen Amsterdam en Riga vliegt KLM tot en met 28 juni met een Fokker 70 van KLM cityhopper. De lijndienst wordt sinds eind mei 2004 twee keer per dag onderhouden.

Van onze redactie





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen