Air China Cargo ontvang eerste van drie Boeing 747-400BCF's

23 april 2009 - 2:00
XIAMEN - Terwijl gloednieuwe Boeing 777 Freighters van China Southern Cargo in de woestijn worden geparkeerd, heeft concurrent Air China Cargo de eerste van drie Boeing 747-400BCF’s in ontvangst genomen. Dat meldt Boeing. Het vliegtuig vloog voorheen als 747-400 Combi voor Air China en is in Xiamen door TAECO omgebouwd tot full freighter.


Bij de ombouw worden de vliegtuigen door TAECO voorzien van een nieuwe vrachtdeur, een versterkte vloer en een nieuw vrachtafhandelingssysteem. Ook worden de boordsystemen gemoderniseerd. Na ombouw worden de vliegtuigen aangeduid als 747-400 Boeing Converted Freighters (BCF).

Vorige week zijn twee net gebouwde Boeing 777 Freighters direct vanuit de fabriek in Seattle overgevlogen naar een woestijn in Arizona. De toestellen waren bestemd voor China Southern, maar die maatschappij besloot de vliegtuigen voorlopig niet af te nemen vanwege de slechte economische omstandigheden.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/boeing/747_bcf_airchina.jpg " alt="Foto: Boeing"/>


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen