Ryanair opent 39 nieuwe routes naar Canarische Eilanden

29 juli 2009 - 2:00
DUBLIN - Ryanair breidt het aantal vluchten van en naar de Canarische Eilanden fors uit. Komend winterseizoen opent de Ierse prijsvechter in totaal 39 nieuwe routes naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. De luchthaven Brussel Zuid Charleroi wordt vanaf oktober met alle drie de bestemmingen verbonden. Weeze, dat al een lijndienst naar Tenerife heeft, krijgt Gran Canaria en Lanzarote er als nieuwe bestemmingen bij.


In totaal opent Ryanair zestien routes naar Gran Canaria, vijftien naar Lanzarote en acht naar Tenerife Sur. Naar laatstgenoemde luchthaven vliegt Ryanair nu al vanaf acht bestemmingen, waardoor het totaal op zestien komt. Jaarlijkse moeten de nieuwe routes twee miljoen toeristen van en naar de Canarische Eilanden brengen.

Deze flinke expansie is volgens Ryanair het resultaat van een korting van honderd procent op luchthaventarieven van de Spaanse luchthavenoperator AENA. Of de routes ook na afloop van het winterseizoen in maart 2010 in de dienstregeling blijven hangt volgens Ryanair af van de hoogte van de tarieven op dat moment. Blijven ze laag, dan zal Ryanair de vluchten volgend jaar zomer voortzetten.

Naast Charleroi en Weeze opent Ryanair ook nieuwe lijndiensten naar de Canarische Eilanden vanaf Girona, Birmingham, Bournemouth, Bristol, Dublin, East Midlands, Frankfurt Hahn, Glasgow Prestwick, Liverpool, Londen Luton, Londen Stansted, Madrid, Porto en Shannon.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen