Europese luchthavens verwerken 4,3 procent minder reizigers

9 september 2009 - 2:00
BRUSSEL - Het passagiersvervoer op Europese luchthavens is in juli met 4,3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft luchthavenorganisatie ACI Europe bekendgenaakt. De hoeveelheid verwerkte vracht daalde in vergelijking met een jaar eerder met 13,4 procent, terwijl het aantal vliegbewegingen 7,3 procent in de min was.

Volgens topman Olivier Jankovic van ACI Europe is sprake van een stabilisering. “Er is geen sprake van een grote verbetering, maar veel slechter wordt het ook niet.” De algemene trend is dat het passagiers- en vrachtvervoer op de meeste luchthavens nog afneemt, maar minder snel dan eerder dit jaar.

Een lichtpunt is dat de afname van het vrachtvervoer in juli een stuk minder groot was dan in voorgaande maanden. In de periode januari-juli daalde het vrachtvervoer met 22,4 procent in vergelijking met de eerste zeven maanden van 2008.

Voorbeelden van luchthavens die in juli wel een passagiersgroei wisten te realiseren zijn Londen Heathrow (+0,9 procent), Dü;sseldorf International (+2,1 procent), Athene (+2 procent), Berlijn Tegel (+1,7 procent) en Charleroi (+43,1 procent).


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen