Studenten vliegschool Stella richting cockpit SunExpress

22 oktober 2009 - 2:00
TEUGE - De Turkse vakantiemaatschappij SunExpress heeft negen afgestudeerde piloten van de Stella aviation academy aangenomen. De piloten in spé worden door SunExpress verder opgeleid om te mogen vliegen in de Boeing 737-800’s van de luchtvaartmaatschappij. SunExpress, een joint-venture van Turkish Airlines en Lufthansa, is vooral actief op routes tussen Turkije en Duitsland.


Stella aviation academy zegt ‘verheugd’ te zijn dat het in deze moeilijke economische tijden studenten ‘met veel extra inspanning en begeleiding naar een baan heeft kunnen loodsen’.

Afgestudeerden van Stella kwamen eerder al terecht bij onder andere KLM, Lufthansa, Condor, transavia.com, VLM, Ryanair en easyJet.

In juli van dit jaar maakte SunExpress bekend zes extra Boeing 737-800’s te kopen. Daardoor loopt het aantal 737’s in de vloot op tot boven de twintig.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen