KLM viert negentigste verjaardag op bescheiden wijze

7 oktober 2009 - 2:00
AMSTELVEEN - KLM viert woensdag zijn negentigste verjaardag. Op 7 oktober 1919 werd in Den Haag de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën (KLM) opgericht. Al op 12 september van dat jaar had koningin Wilhelmina het predikaat ‘koninklijk’ aan de maatschappij in oprichting verleend. KLM is ondanks de overname door Air France in 2004 de oudste onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.


KLM viert de negentigste verjaardag op bescheiden wijze. Zo wordt woensdag in Amstelveen een nieuw Delfsblauw huisje gepresenteerd. Deze met jenever gevulde presentjes krijgen business class-passagiers traditioneel uitgereikt aan boord. In het Jan van der Togt Museum in Amstelveen wordt tevens een KLM -jubileumtentoonstelling geopend, waarvoor veel historisch beeldmateriaal is geselecteerd. KLM-ers hebben vanaf donderdag op vertoon van hun ID gratis toegang.

KLM-topman Peter Hartman sprak woensdagochtend al op een symposium van het Nationaal Luchtvaartlaboratorium (NLR) over de toekomst van de luchtvaart. Hij zei te verwachten dat veranderingen voor de nabije toekomst vooral zitten in de ontwikkeling en toepassing van duurzame brandstoffen. “Daar zijn we nu al volop mee bezig en we hopen daar, als de economische crisis ten einde is, nog voortvarender mee aan de slag te kunnen.”

Hartman verwacht niet dat de vliegtuigen zelf de komende twintig jaar veel zullen veranderen. Daarna verwacht hij een hele nieuwe generatie toestellen, waarbij mogelijk afscheid wordt genomen van het bekende concept van de buis met vleugels en motoren. “Hoe dat concept er precies uit zal zien weet ik niet maar veranderen gaat het.”

Van onze redactie

KLM - MAI
Aankomst van Douglas DC-2 'Uiver' op Schiphol, 21 november 1934

Capital Photos
Een Boeing 747-400 vertrekt vanaf Schiphol

Capital Photos
De nieuwste Boeing 777-300ER van KLM, voorzien van een speciale SkyTeam-beschildering



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen