Meer vliegverkeer naar Duitsland mogelijk dankzij AMRUFRA

15 maart 2010 - 1:00
SCHIPHOL - Sinds 11 maart zijn de luchtverkeersstromen tussen Nederland en Duitsland geoptimaliseerd dankzij de invoering van AMRUFRA, de afkorting voor AMsterdam-RUhr-FRAnkfurt. Hiermee is er meer capaciteit beschikbaar in het Nederlands-Duitse luchtruim. De verbetering bestaat in het Nederlandse luchtruim uit het aanpassen van routes.


AMRUFRA maakt deel uit van de eenwording van het luchtruim in Centraal-Europa, beter bekend onder de naam Functional Airspace Block Europe Central (FABEC). Dit is een samenwerkingsverband tussen Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de Benelux.

De voornaamste aanpassing is het creëren van een extra route voor verkeer naar het oosten. De hoofdroute tussen Nederland is met twee kilometer ingekort, terwijl de capaciteit in het luchtruim boven Oost-Nederland met vijftien procent moet toenemen.

De introductie van de nieuwe routes heeft geleid tot een aantal andere routewijzigingen. Volgens de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) hebben deze wijzigingen betrekking op vliegtuigen vertrekkend vanaf de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Lelystad en Eelde.

Zie ook:


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen