Alderstafel: Eindhoven Airport kan zeker tot 2015 groeien

22 juni 2010 - 2:00
DEN HAAG - Eindhoven Airport kan tot 2015 groeien met 10.000 extra vliegbewegingen per jaar bovenop de huidige maximumcapaciteit van 21.175. Als in 2015 aan verschillende voorwaarden is voldaan, is het mogelijk dat de regionale luchthaven ruimte krijgt voor nog eens 15.000 extra vliegbewegingen.


Dat staat in het advies dat voormalig minister van VROM Hans Alders op verzoek van het kabinet maakte over de toekomst van Eindhoven Airport en dinsdag presenteerde. Hij sprak meer dan een jaar met gemeenten, omwonenden, de milieubeweging, de luchthavendirectie en eigenaar Defensie.

In 2015 heeft minimaal 75 procent van de vliegtuigbewegingen een zakelijke bestemming; een kwart van de vluchten gaat naar vakantiebestemmingen. Het vliegveld moet dan voldoen aan de strengste milieuregels.

Om de hinder te beperken worden glijvluchtlandingen worden toegepast en vertrekroutes geoptimaliseerd. Lawaaiige vliegtuigen worden verboden. Openingstijden van het vliegveld worden iets opgerekt en Defensie levert ruimte in om de groei te kunnen realiseren.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen