EU start onderzoek naar staatssteun voor CSA Czech Airlines

23 februari 2011 - 17:54

PRAAG - De Europese Commissie start een onderzoek naar staatssteun voor CSA Czech Airlines. Gekeken wordt of de noodsteun die de Tsjechische staat heeft verleend aan de nationale luchtvaartmaatschappij niet in strijd is met de coconcurrentieregels. CSA valt sinds november onder één en dezelfde holdingmaatschappij als de luchthaven van Praag.

Door de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven samen te voegen zouden aanzienlijke synergievoordelen behaald moeten worden. De steun omvat daarnaast een lening van zo’n honderd miljoen euro voor het noodlijdende CSA. Daarmee zou aan aanzienlijk deel van een aangekondigde reorganisatie moeten worden bekostigd.

Het bedrijf kondigde vorig jaar aan flink te gaan reorganiseren. Zo werden met de start van het huidige winterseizoen al een aantal routes geschrapt. Verschillende bestemmingen worden minder vaak aangevlogen.

Eurocommissaris Joaquin Almunia zegt er in een verklaring zeker van te willen zijn dat CSA een eerlijk deel van de financiële last op zich neemt. Ook moet worden aangetoond dat het bedrijf uiteindelijk levensvatbaar zal zijn zonder staatssteun.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen