'Hainan Airlines tekent nieuwe contracten met Airbus en Boeing'

4 maart 2011 - 17:58

DRIEBERGEN - Op de airshow van Hongkong die van 8 tot 10 maart gehouden wordt, plaatst Hainan Airlines nieuwe orders bij Airbus en Boeing. Dat staat in een media-uitnodiging die het bedrijf gestuurd heeft in verband met deze bekendmaking, meldt persbureau Reuters vrijdag. HNA Group, het moederbedrijf van Hainan Airlines, bestelt vermoedelijk ook zakenjets bij Dassault en Gulfstream.

De ondertekening van de contracten staat gepland voor dinsdag 8 maart, de openingsdag van de beurs in Hongkong.

Hainan Airlines is een private Chinese luchtvaartmaatschappij die nog niet is aangesloten bij een luchtvaartalliantie. De onderneming breidt haar intercontinentale netwerk gestaag uit en kondigde woensdag nog een nieuwe route tussen Beijing en Zürich aan. De Zwitserse stad wordt eind mei de vierde bestemming van Hainan Airlines in Europa, na Brussel, Boedapest en Berlijn.

Op langeafstandsroutes zet de luchtvaartmaatschappij vliegtuigen van de types Airbus A330, A340 en Boeing 767 in.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen