Proefvaart Chinees vliegdekschip ten einde

15 augustus 2011 - 10:57

BEIJING - Het eerste vliegdekschip van China heeft zijn eerste proefvaart afgerond. Het driehonderd meter lange schip is zondag na vijf dagen op zee teruggekeerd in zijn thuishaven Dalian. Dat meldden Chinese staatsmedia maandag.

Volgens de propaganda werd het schip, dat nog geen naam heeft gekregen, met luid gejuich binnengehaald in Dalian, ten oosten van de hoofdstad Beijing. Kranten citeerden jubelende en trotse inwoners.

China zou het nieuwe schip onder meer willen inzetten als machtsvertoon bij grensconflicten met buurlanden. Het vaartuig is een opgeknapt Russisch vliegdekschip, dat in 1998 onder een dekmantel door China werd gekocht.

Tot 2030 overweegt China in totaal zes of zeven extra vliegdekschepen te laten bouwen.

(c) Reismedia / ANP

China tiende natie met eigen vliegdekschip


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen