Man op Schiphol aangehouden met vogels in sok

7 februari 2012 - 16:16

SCHIPHOL - Een 54-jarige man is op Schiphol betrapt op het meenemen van twee vogels in zijn sok. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich hiermee schuldig maakte aan dierenkwelling, zo liet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dinsdag weten. De Nederlandse man, die in Argentinië woont, wilde de twee rode kardinalen naar Argentinië smokkelen.

De diertjes zaten in een shampoofles die de man in zijn sok had gedaan.

Opmerkelijk is dat rode kardinalen geen beschermde vogels zijn en het ook niet verboden is dergelijke vogels te exporteren. Als de man voor de juiste vergunningen had gezorgd en de vogels op een correcte wijze had vervoerd, was er niets aan de hand geweest. De vogels zijn naar een opvangplek gebracht. De man kan de vogels terugkrijgen als hij alle gemaakte kosten voor opvang, transport en medische zorg heeft voldaan.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen