Nieuwe opleiding Stella voor Q400's Flybe

12 juli 2012 - 14:37

SCHIPHOL - Pilotenopleider Stella Aviation Academy (SAA) start een nieuwe pilotenopleiding in samenwerking met Flybe. Vanaf zaterdag 14 juli kunnen piloten in spé zich gedurende een periode van vijf weken aanmelden. Acht kandidaten worden geselecteerd en kunnen vervolgens, deels gesponsord door Flybe, hun opleiding als Q400-piloot in Nederland en Groot-Brittannië volgen. Dat maakten SAA en Flybe donderdag bekend.

De zogenoemde Multi Pilot License-opleiding (MPL) vindt in Nederland plaatst. Na afronding daarvan kunnen de vliegers een typecertificatie voor de Bombardier Q400-turboprop halen op de thuisbasis van Flybe in Exeter.

Het MPL-programma bestaat volgens Stella uit een financiële tegemoetkoming in de studiekosten, een opleiding op maat, begeleiding door Flybe en een voorwaardelijk baanaanbod als first officer op de Q400-vloot van Flybe in 2014.

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. De vloot wordt gevormd door Q400’s, Embraer 175’s en Embraer 195’s.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen