Scherpe kritiek Air Berlin op uitgestelde opening luchthaven

18 mei 2012 - 13:41

BERLIJN - Air Berlin heeft stevige kritiek op de opnieuw uitgestelde opening van de nieuwe Berlijnse luchthaven. Volgens topman Hartmut Mehdorn is het onacceptabel en onverklaarbaar dat de opening van de Berlin Brandenburg Airport puur door brandveiligheidsmaatregelen moet worden uitgesteld tot maart 2013. De luchtvaartmaatschappij dreigt de geplande winterdienstregeling niet naar behoren te kunnen uitvoeren.

De oude luchthaven Tegel, waar Air Berlin noodgedwongen nog het complete winterseizoen moet bivakkeren, is er niet op ingericht om grote aantallen overstappende passagiers te verwerken. En dat terwijl Air Berlin recentelijk is toegetreden tot luchtvaartalliantie oneworld en steeds nauwer samenwerkt met Etihad Airways uit Abu Dhabi. Naast financiële schade door de uitgestelde verhuizing van Tegel naar 'BER' dreigt ook imagoschade voor de nieuwe oneworld-hub Berlijn.


De nieuwe Berlijnse luchthaven is zo goed als klaar, maar het brandveiligheidssysteem in de nieuwe terminal werkt nog niet naar behoren. Foto: Luchtvaartnieuws.nl.

Voor Lufthansa en easyJet, respectievelijk nummer twee en drie op de Berlijnse luchtvaartmarkt, zijn de problemen door de uitgestelde opening van de nieuwe luchthaven minder groot. Geen van beide maatschappijen gebruikt Berlijn als overstaphub. Lufthansa maakt gebruik van Tegel, terwijl easyJet de Berlijnse activiteiten op Schönefeld heeft geconcentreerd.

Lufthansa noemt de vertraging 'betreurenswaardig', maar om een stabiele en zekere vluchtuitvoering te garanderen is het volgens de maatschappij een juist besluit om de opening uit te stellen. Een eerder aangekondigde uitbereiding van het aantal Lufthansa-vluchten van en naar Berlijn kan gewoon doorgaan.

Van onze redactie

Luchthaven Berlijn pas in maart 2013 open


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen