Hillen: niet langer aarzelen met JSF

2 juli 2012 - 14:41

DEN HAAG - Als het aan demissionair defensieminister Hans Hillen had gelegen, had nog dit kabinet de knoop doorgehakt over de opvolging van de F-16. Nederland moet haast maken met de aankoop van de F-35 van Lockheed Martin, zegt Hillen in een interview met NU.nl. Volgens de minister loopt de Nederlandse economie belangrijke orders mis als er te lang geaarzeld wordt.

"Als we door blijven gaan met aarzelen, gaan anderen er dadelijk met de buit vandoor", aldus de demissionair minister in het interview. Hillen vreest dat vliegtuigbouwer Lockheed Martin industriële orders aan landen zal gunnen die al wel tot de aankoop van het geavanceerde toestel zijn overgegaan.

Nederland heeft de F-35 op het oog als opvolger van de F-16. Omdat de aankoop van de dure ‘Joint Strike Fighter’ politiek en maatschappij gevoelig ligt, is het nog niet tot een definitieve order gekomen. Wel zijn twee testvliegtuigen besteld.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de ontwikkelingen rond de F-35.

Van onze redactie

JSF-lobby van Stork gebruikte 'argeloze' VVD-ers
Staking in F-35-fabriek lijkt na ruim twee maanden voorbij


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen