Vierde baan stuwt winst luchthavenexploitant Fraport

6 november 2012 - 10:47

FRANKFURT - De Duitse luchthavenexploitant Fraport wist zijn winst in het derde kwartaal op te voeren dankzij de opening van een vierde start- en landingsbaan in Frankfurt. Het bedrijf verlaagde dinsdag wel de omzetverwachting voor dit jaar vanwege lagere investeringen in zijn Bulgaarse en Peruaanse luchthavens.

Fraport boekte een operationele winst van 317,4 miljoen euro, ruim tien procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet steeg van 665,4 miljoen euro tot 700,6 miljoen euro. Het bedrijf verwacht, in tegenstelling tot een eerdere raming, dat de omzet dit jaar niet boven 2,5 miljard euro uitkomt.

Het passagiersvervoer nam toe ondanks een aantal stakingen. Fraport bakkeleide over lonen met de luchtverkeersleiding en Lufthansa had een loonconflict met zijn cabinepersoneel. Het vrachtvervoer daalde als gevolg van de afkoelende wereldeconomie.


(c) Reismedia / ANP 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen