'Crash vliegtuigje Lelystad fout piloot'

17 januari 2013 - 15:54

LELYSTAD - De piloot van het sportvliegtuig dat op 2 augustus 2011 neerstortte bij Lelystad Airport, veroorzaakte het ongeval zelf. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een donderdag gepubliceerd rapport. De 45-jarige eigenaar van het toestel, en enige inzittende, kwam bij de crash om het leven.

De piloot van het eenmotorige propellervliegtuig zette tijdens de landing een manoeuvre in om meer afstand te nemen van een vliegtuig dat dicht voor hem vloog. Daarbij raakte het toestel overtrokken en stortte het neer in een graanveld vlak bij de landingsbaan.

(c) ANP


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen