'Onaanvaardbare situatie' nu deel stakers Zaventem doorgaat

16 mei 2013 - 2:00

BRUSSEL - Brussels Airport (Zaventem) stelt donderdagmiddag samen met de federale regering van België pogingen in het werk de staking van bagageafhandelaren te breken. De luchthaven heeft stappen afgekondigd waardoor het mogelijk moet worden dat vliegtuigen weer beladen kunnen worden.

Samen met staatssecretaris Melchior Wathelet (Mobiliteit) heeft Zaventem ‘dwingende maatregelen’ opgelegd. Zo is er beslag gelegd op materiaal van Swissport. Personeel dat niet wil werken, wordt de toegang tot het vliegveld ontzegd. Boetes zijn er voor stakers die anderen beletten te werken.

Sinds zondagavond werd er gestaakt door personeel van bagageafhandelaar Swissport. De werknemers klaagden over een te hoge werkdruk en onderbezetting. Nadat er woensdagavond een akkoord was bereikt met de bonden leek de staking ten einde.Donderdag ging een deel van de werknemers weer aan de slag, maar een belangrijk deel ook niet, waardoor Zaventem nog steeds veel hinder ondervindt. De werknemers die doorstaken wantrouwen de directie van de luchthaven. Die zou eerder afspraken niet zijn nagekomen.

Woordvoerder Jan Van der Cruysse van Zaventem sprak donderdagmiddag over een ,,onaanvaardbare situatie''. De schade voor de luchthaven is volgens de woordvoerder groot. ,,We hebben een ernstig punt bereikt en kunnen niet zo verder doorgaan.'' Circa 20.000 koffers en tassen staan inmiddels in een hangar. Het kan enkele weken duren voordat alle bagage naar de rechtmatige eigenaren is gebracht.

Van onze redactie




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen