Luchthaven Sde Dov bij Tel Aviv gaat definitief dicht

15 augustus 2013 - 9:32

TEL AVIV - De Israëlische regering heeft woensdag een overeenkomst getekend over de sluiting van Sde Dov Airport, een oude luchthaven uit de jaren dertig die nu nog wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en militaire doeleinden, in 2016. Op de locatie zullen huizen worden gebouwd.

Sde Dov, ook wel Dov Hoz genoemd, heeft een baan van 1700 meter, vlakbij de Middellandse Zee. De airport ligt ingeklemd tussen woonwijken en om de geluidsoverlast te beperken bestonden er al langere tijd plannen om Sde Dov te sluiten, maar de verschillende stakeholders konden het tot voor kort niet eens worden over de procedures. Daar is nu een einde aan gekomen.

Verhuizing naar Ben Gurion
Alle binnenlandse Israëlische verkeer zal verhuizen naar Ben Gurion International Airport, meer landinwaarts. Op Ben Gurion zal de komende jaren extra ruimte worden gecreëerd.

De belangrijkste maatschappijen op Sde Dov zijn Arkia Israel Airlines en Israir Airlines. Het aantal vervoerde passagiers via de luchthaven lag de afgelopen jaren rond de 650.000 per jaar.

Van onze redactie

'
Luchtfoto van Sde Dov, ook wel Dov Hoz genoemd. Foto: Wikipedia.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen