Boeing 737 MAX fabriek

Het kan tot vijf jaar duren voordat de bedrijfscultuur rond veiligheid bij Boeing helemaal is veranderd. Dit stelde het hoofd van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA, Mike Whitaker, over de kwaliteitsverbeteringen bij het geplaagde bedrijf. De vliegtuigbouwer moet van de waakhond de kwaliteitscontroles in zijn fabrieken verbeteren sinds verschillende kwaliteitsproblemen bij Boeing-toestellen aan het licht kwamen.

De Nederlandse zakenluchtvaart heeft zich verenigd in de nieuw opgerichte Dutch Business Aviation Association (DBAA). Deze brancheorganisatie wordt het centrale aanspreekpunt voor beleidsmakers, bedrijfsleiders en andere stakeholders, en moet de belangen van de sector gaan behartigen en verdedigen. Dat is nodig nu de sector onder toenemende druk staat.

Icelandair 757-300

De Boeing 757-300 is zeer waarschijnlijk op 21 oktober voor het laatst op Schiphol te zien, in ieder geval op reguliere basis. De enige maatschappij die nog met de 757-300 naar de Nederlandse luchthaven vliegt, heeft dit type dan voor het laatst naar Schiphol ingepland.

Boeing 747-400F

Net als zijn voorganger, ziet minister Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) op korte termijn geen mogelijkheden voor het instellen van een aparte vrachtpool op Schiphol. Dat is volgens de PVV’er in strijd met Europese regels. Die moeten eerst aangepast worden. Wel is de minister bereid om alternatieve maatregelen voor het behoud van de luchtvrachtsector te steunen.

Cathay Pacific A350-1000

Cathay Pacific heeft de start van een nieuwe lijndienst tussen Hongkong en Dallas aangekondigd, vanaf april volgend jaar. Met een grootcirkelafstand van 13.072 kilometer wordt het de langste route in het netwerk van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Lufthansa Group nog langer niet naar Israël en Iran

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

Vanwege de onrust in de regio, heeft de Lufthansa Group besloten om de opschorting van de lijndiensten naar Iran en Israël te verlengen. Tot 14 oktober zijn de vluchten naar Tel Aviv geannuleerd, tot 26 oktober die naar Teheran.

Boeing wint op Wall Street na hoger loonbod tijdens staking

24 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing was maandag een van de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigbouwer, die onder meer kampt met een staking onder fabrieksmedewerkers, heeft een nieuw cao-aanbod voorgelegd aan de vakbond. Daarin stelt Boeing onder andere voor om de lonen met 30 procent te verhogen de komende vier jaar.

Luchtmacht neemt vrijdag met formatievlucht afscheid van alle Nederlandse F-16's

23 september 2024 | Door: 
ANP

De Koninklijke Luchtmacht neemt vrijdag vanaf vliegbasis Volkel afscheid van alle Nederlandse F-16's. Na 45 gebruiksjaren gaan de toestellen weg. Minimaal zes toestellen maken in formatie een laatste afscheidstour over Nederland. Verschillende locaties "waar de straaljagers een band mee hebben" worden vanuit de lucht aangedaan, aldus een woordvoerder.

Overig nieuws

Overig nieuws

Pegasus Airlines breidt uit op luchthaven van Charleroi

24 september 2024 | Door: 
onze redactie

Pegasus Airlines heeft een tweede lijndienst vanuit Brussels South Charleroi Airport aangekondigd. Behalve de bestaande, dubbeldagelijkse vluchten naar Istanbul Sabiha Gökçen, gaat de maatschappij ook vanaf de Waalse luchthaven naar Antalya vliegen.

Jonathan Tho gaat vanuit Nederland leidinggeven aan Cathay Noord-Europa

23 september 2024 | Door: 
onze redactie

Cathay heeft Jonathan Tho benoemd als nieuwe Area Head voor Noord-Europa. Vanuit zijn standplaats in Amsterdam zal hij leidinggeven aan de commerciële, financiële, operationele, marketing-, personeels- en PR-teams van Cathay in Noord-Europa, waaronder Nederland, Duitsland, Zwitserland en België.

TU Delft pakt samen met Collins Aerospace en Pratt & Whitney duurzaam luchtvaartonderwijs aan

23 september 2024 | Door: 
onze redactie

Collins Aerospace, Pratt & Whitney en de Technische Universiteit Delft hebben een ‘master research agreement’ (MRA) getekend die bilaterale onderzoekssamenwerking mogelijk maakt op het gebied van duurzame luchtvaart. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld geavanceerde materialen, waterstofaandrijving, geavanceerde productiemethodes en industrieel ontwerp.

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

21 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

SAS-vliegtuig wijkt uit vanwege levende muis in maaltijd

20 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een SAS-vlucht van Oslo naar Malaga is woensdag uitgeweken naar Kopenhagen nadat er een levende muis in de maaltijd van een passagier bleek te zitten. Omdat het diertje wist te ontsnappen, was het een (beperkt) veiligheidsrisico: het kan bedrading kapotknagen.

Delta schrapt weer route naar Duitsland, ook minder vaak van New York naar Brussel

20 september 2024 | Door: 
onze redactie

Delta Air Lines heeft opnieuw besloten om een lijndienst naar Duitsland te schrappen. De zomerroute tussen München en New York JFK keert volgend jaar niet terug. In 2023 beëindigde Delta al de route tussen Düsseldorf en Atlanta, en in oktober van dit jaar komt ook de route Stuttgart-Atlanta ten einde. Schiphol kan daarvan profiteren.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen