Schiphol

Schiphol verwacht dat het deze zomervakantie drukker wordt op de luchthaven dan vorig jaar, maar denkt nog niet op het niveau van voor de coronapandemie uit te komen. Reizigers moeten er door de drukte rekening mee houden dat ze langer moeten wachten bij de check-in, de securitycontrole of paspoortcontrole.

Tel Aviv Ben Gurion Airport

Verschillende piloten van Ryanair maken zich zorgen over hun veiligheid als zij naar Tel Aviv moeten vliegen, gezien de oorlog tussen Israël en Hamas. Daarom hebben de piloten de Ierse budgetmaatschappij gevraagd of zij het uitvoeren van deze vluchten mogen weigeren. Ryanair heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

KLM 787 777 Schiphol

KLM is deze week gestart met een proef waarbij Boeing 777’s niet langer de hulpmotor (APU) aanzetten tijdens het taxiën na de landing op Schiphol. Daardoor moet de uitstoot van ultrafijnstof op de grond worden verminderd, wat de gezondheid van werknemers ten goede komt. Ook bespaart de maatregel brandstof en onderhoudskosten.

British Airways A320neo

Schiphol wordt komend winterseizoen vaker met Londen verbonden door British Airways. De Britse luchtvaartmaatschappij staakt weliswaar de vliegverbinding met Gatwick, maar daat staat tegenover dat Heathrow en City er vluchten bij krijgen.

Barry Madlener

Barry Madlener is dinsdagochtend beëdigd tot nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat. De PVV’er, die het luchtvaartbeleid onder zijn hoede krijgt, poseerde vervolgens met de rest van de nieuwe regering op Huis ten Bosch voor de traditionele bordesfoto.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Cebu Pacific plaatst grote order voor Airbus A321neo

2 juli 2024 | Door: 
onze redactie

De Filipijnse prijsvechter Cebu Pacific heeft een bindend memorandum van overeenstemming getekend met Airbus voor de aankoop van minimaal 70 en maximaal 102 Airbus A321neo’s. Daarnaast heeft de budgetmaatschappij aankooprechten genomen op nog eens 50 toestellen. De deal wordt in de loop van dit kwartaal omgezet in een definitieve order.

Austrian Airlines start route van Innsbruck naar Brussel, biedt Innsbruck - Amsterdam opnieuw aan

2 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Austrian Airlines breidt komend winterseizoen de operatie op de luchthaven van Innsbruck uit. De Oostenrijkse maatschappij start van daaruit lijndiensten naar Brussel, Kopenhagen, Warschau, Billund en Stockholm. Afgelopen winter begon Austrian al een seizoensroute van Innsbruck naar Schiphol. Dat smaakte naar meer, want die keert komende winter weer terug.

Tientallen gewonden door hevige turbulentie op Air Europa-vlucht

1 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Een vlucht van Air Europa die onderweg was van Madrid naar Montevideo, in Uruguay, moest maandag na hevige turbulentie uitwijken naar het vliegveld van Natal, in het noordoosten van Brazilië. Minstens dertig passagiers hadden medische zorg nodig. Zeker tien van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, volgens de Braziliaanse nieuwssite G1.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Turkish Airlines koopt extra vrachtvliegtuigen bij Boeing

2 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Turkish Airlines heeft een aanvullende order getekend voor vier Boeing 777F’s. De Turkse luchtvaartmaatschappij vliegt op dit moment al met acht van die toestellen, naast tien Airbus A330F’s. Met de bestelling wil Turkish naar eigen zeggen haar positie op de vrachtmarkt verstevigen.

American Airlines overweegt binnenlandse vluchten uit te voeren op waterstof

2 juli 2024 | Door: 
onze redactie

American Airlines heeft een voorlopige deal gesloten met ZeroAvia voor de levering van honderd door waterstof aangedreven vliegtuigmotoren. Die zouden in de toekomst geïnstalleerd kunnen worden op de Bombardier CRJ700, waarmee op dit moment binnenlandse vluchten worden uitgevoerd.

Orkaan Beryl heeft nog geen gevolgen voor vluchten naar ABC-eilanden

2 juli 2024 | Door: 
ANP

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast, heeft op dit moment geen gevolgen voor de vluchtroutes van KLM naar de ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao en Sint-Maarten. Dat laat een woordvoerster desgevraagd weten. Bij reisorganisaties Corendon en TUI lijken ook nog geen aanpassingen te zijn door de orkaan.

IJsland en Noord-Amerika in één reis met PLAY airlines (advertorial)

2 juli 2024

(Advertorial) Droom je van een reis die je niet alleen naar het bruisende Noord-Amerika brengt, maar je ook laat genieten van het betoverende IJsland? PLAY airlines maakt deze droom werkelijkheid! Als low-cost luchtvaartmaatschappij uit IJsland biedt PLAY reizigers de unieke kans om zonder extra kosten een stopover te maken in IJsland. Hierdoor kun je twee landen in één reis ontdekken en krijg je het beste van beide werelden.

Minder treinen op hogesnelheidslijn naar Schiphol door defecte trein

2 juli 2024 | Door: 
onze redactie

Door een defecte trein rijden er nauwelijks Intercity Direct-treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, meldt NS. Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn tussen Schiphol en Rotterdam is door de defecte trein verstoord.

Boeing bij stijgers op Wall Street na aankondiging overname Spirit AeroSystems

2 juli 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Boeing hoorde maandag bij de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De geplaagde vliegtuigbouwer maakte maandagochtend bekend bedrijfsonderdelen terug te kopen van toeleverancier Spirit AeroSystems. Het aandeel won 2,6 procent.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen