coronavirus

Elbers ziet opening: 'Kijken naar een werkbare oplossing voor testen crews'

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers houdt hoop dat vliegtuigbemanningen uitgezonderd kunnen worden van de antigeensneltestplicht die vanaf zaterdag geldt voor wie naar Nederland vliegt. Dat zei hij donderdagavond bij Op1. Elbers reageerde daarmee op uitspraken van minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) tijdens het kamerdebat van donderdag.

Motie ingediend voor alternatief testprotocol vliegtuigbemanningen

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Hayke Veldman (VVD) heeft een motie ingediend over de mogelijkheid voor luchtvaartmaatschappijen om een alternatief testprotocol voor hun bemanningen te maken. Op die manier zou voorkomen kunnen worden dat vliegend personeel noodgedwongen op buitenstations achter moet blijven.

Testen van bemanningen gaat in tegen ICAO-richtlijn

21 januari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Het uitvoeren van antigeentesten op vliegtuigbemanningen gaat in tegen een richtlijn van VN-luchtvaartorganisatie ICAO. In de zogehten CART-richtlijn staat onder meer de aanbeveling dat bemanningen moeten worden vrijgesteld van de coronatests die op luchtreizigers worden toegepast.

IATA: vrij reizen binnen Europese Unie voor gevaccineerden

19 januari 2021 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Luchtvaartorganisatie IATA steunt een plan van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis voor de invoering van een Europees vaccinatiecertificaat. Met zo’n vaccinatiebewijs op zak zou volgens het plan iedereen die een coronavaccinatie heeft ondergaan vrijelijk moeten kunnen reizen binnen de Europese Unie.

Emirates van start met het vaccineren van personeel

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates is maandag gestart met het vaccineren van haar medewerkers. Voor een zo snel mogelijk proces wordt personeel van de luchtvaartmaatschappij twaalf uur per dag en zeven dagen per week ingeënt. Medewerkers in de frontlinie, waaronder cabinepersoneel en piloten, krijgen voorrang.

60 procent minder vliegtuigpassagiers in 2020 door coronavirus

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - Het aantal passagiers op commerciële vluchten in 2020 daalde met 60 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO vrijdag. Door het grote aantal reisbeperkingen in veel landen is het vliegverkeer voor een deel stil komen te liggen.

Vliegverkeer tussen Nederland en Groot-Brittannië per direct verboden

20 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Er mogen per direct geen passagiersvluchten meer worden uitgevoerd van Groot-Brittannië naar Nederland. Het vliegverbod geldt tenminste tot 1 januari 2021 en is het gevolg van een mutatie van het coronavirus dat in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland is opgedoken.

Coronavaccin AstraZeneca 70 procent effectief

23 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavirusvaccin dat het Britse farmaciebedrijf AstraZeneca ontwikkelt, heeft per saldo effectiviteit van 70 procent, maar is veel effectiever als de eerste van de twee doses wordt gehalveerd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Honden speuren naar Covid-19 op Helsinki Airport

25 september 2020 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Op Helsinki Airport is deze week een test gestart met de inzet van honden die covid-19 besmettingen bij passagiers kunnen opsporen. De test is een initiatief van de gemeente Vantaa, waar de grootste luchthaven van Finland is gelegen. De stad denkt dat de inzet van honden een efficiënte manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

IATA: test alle internationale passagiers voor vertrek

22 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - IATA wil dat alle internationale luchtreizigers voor vertrek een coronatest moeten ondergaan. Dat moet regeringen in staat stellen om grenzen te heropenen zonder de gevreesde quarantaineplicht. Dat plan maakte de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen dinsdag bekend.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen