Luchtvaartnieuws Podcast

Wekelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de luchtvaart- en zakenreiswereld? Beluister dan de Luchtvaartnieuws Podcast.

Luchtvaartnieuws Podcast

Aflevering 9: Koerswijziging bij Norwegian en pech voor Orange Pride
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom blikken terug op de laatste ontwikkelingen in de wereld van de luchtvaart. Zo besloot Norwegian om het roer om te gooien en worstelt KLM om de Orange Pride weer in de lucht te krijgen. Verder wordt er dieper ingegaan op de crash van een Boeing 737 van Sriwijayah Air en het vaccintransport bij Air France-KLM Cargo op Schiphol. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 8: Schiphol 's nachts op slot en nieuwe Embraers voor KLM
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom bespreken deze week onder andere de gevolgen van een verbod op nachtvluchten op Schiphol, de introductie van de nieuwe Embraer 195-E2 bij KLM en het verdwijnen van de Fokker-vloot uit het Europese luchtruim. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 7: Protest op Schiphol en A330 eruit bij KLM
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom bespreken deze week: de protestacties op het veel te lege Schiphol, de subtiele truc van China Airlines, de nieuwe ontwikkelingen rond schimmige start-up Benelux Air Charters, de coronacorridor tussen de VS en Nederland, het afscheid van Nederlands personeel bij China Southern en de geleidelijke uitfasering van de Airbus A330 bij KLM. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 6: blijft er een 747 van KLM behouden, en wie is de schimmige start-up van de week?
Niek Vernooij en Klaas-Jan van Woerkom blikken terug op het nieuws van deze week. British Airways stuurt enkele Boeing 747’s naar het museum, volgt KLM dat voorbeeld? En wie is de ‘schimmige start-up van de week’? Verder wordt ingegaan op het aangescherpte handbagagebeleid van easyJet, het massale afscheid van KLM-personeel, de aanstaande vliegtax en het extra dikke decembernummer van Luchtvaartnieuws Magazine. Beluister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 5: IATA voorspelt grote verliezen en Corendon heeft ruzie
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij blikken deze week terug op de IATA-top, de oproep om een vaccinatie verplicht te stellen om te mogen vliegen met Qantas, de wervingscampagne van ProRail in de luchtvaart, de soap rond Corendon en Sunweb, de gevolgen van de Luchtvaartnota 2020-2050 en de verjaardag van de Fokker F.27 Friendship. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 4: Qantas is jarig en nieuwe stoelen voor KLM
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bespreken deze keer onder andere de bijzondere verjaardag van Qantas, de lichte maar dunne stoelen van KLM en de megafusie tussen Korean Air en Asiana. Verder wordt ingegaan op de stoelendans aan de top bij Brussels Airlines (en de beperkte houdbaarheid van CEO’s), de faillissementsbescherming van Norwegian, de terugkeer van de Boeing 737 MAX bij TUI fly en het afblazen van de geplande tariefsverhoging door Schiphol. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Aflevering 3: Start-ups met plannen en negatief vliegadvies
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bespreken de problemen bij prijsvechter Norwegian, de grootste plannen van start-up Dutch Southern Airlines, de bijzondere Afrika-strategie van Brussels Airlines, of het wel of niet een goed idee is om piloot te worden, waarom de luchtvaart op de Antillen zo grillig verloopt en hoe stagiairs aan de slag kunnen bij Stage-Air. Daarnaast aandacht voor de onderwerpen in de nieuwste uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify of in iTunes. Of check de player hieronder.

Aflevering 2: Trump versus Biden en Thaise uitverkoop
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij bekijken onder andere wat de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen betekent voor de luchtvaart. Daarnaast is er aandacht voor de opening van Berlijn Brandenburg Airport, de Airbus A380 die nog maar weinig in de lucht is, en de grote uitverkoop bij Thai Airways. Daarnaast bellen ze met Cees Klinkenberg van zakenreisorganisatie Uniglobe over zijn pleidooi voor een zakelijke reisbubbel. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify of in iTunes. Of check de player hieronder.

Aflevering 1: KLM, 737 MAX, Twente Airport en meer
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij praten onder andere over de Premium Economy en Business Class van KLM, de herintroductie van de Boeing 737 MAX, de soap rond Twente Airport, virtuele pilotentraining bij KLM Cityhopper, de non-stop Eurostar naar Londen en de slotkwestie van Blue Air op Schiphol. Luister de podcast op Soundcloud, via Spotify, in iTunes of hieronder in de player.

Copyright Reismedia BV 2021