Ook LOT staat gebruik van elektronica toe in flightmodus

17 februari 2014 - 15:05

WARSCHAU - Voortaan kunnen reizigers bij LOT Polish Airlines tijdens de gehele vlucht elektronische apparaten gebruiken in de 'flightmodus'. Passagiers van de Poolse luchtvaartmaatschappij mogen hiermee ook tijdens het opstijgen en landen elektronische apparaten gebruiken. Tot op heden was dat niet toegestaan.

De Europese vliegveiligheidsorganisatie EASA meldde in december dat het gebruik van elektronica aan boord van vliegtuigen geen storende invloed op vliegtuigen heeft, mits de flightmodus is ingeschakeld. Mobiel bellen en internetten blijft in deze fase van de vlucht niet toegestaan.

Het is aan luchtvaartmaatschappijen om passagiers toe te staan om laptops, tablets en smartphones ook tijdens de start en de landing te gebruiken. Eerder al besloot onder meer Lufthansa om het gebruik van elektronica in flightmodus voor een groot deel van haar vloot vrij te geven.

Van onze redactie

Lufthansa staat gebruik elektronica in Airbus-vloot toe


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen