Nederlandse regering steunt bedrijven op composietbeurs

7 maart 2014 - 12:59

ZOETERMEER - De Nederlandse regering steunt Nederlandse Aerospace bedrijven en kennisinstellingen die volgende week meedoen aan de JEC Composites beurs in Parijs. Dit heeft brancheorganisatie Netherlands Aerospace Group (NAG) vrijdag gezegd. Nederland is gekozen als partnerland en minister Henk Kamp van Economische Zaken zal de beurs bezoeken.

Op JEC Composites van 11 tot en met 13 maart 2014 presenteert een samenwerkingsverband van Nederlandse Aerospace bedrijven en kennisinstellingen zich. Het gaat om bedrijven en instellingen met een eigen specialisme op het gebied van composieten en motoren in de luchtvaartindustrie.

Deelnemers zijn Airborne Composites, Dutch Thermoplastic Components DTC, Fokker Technologies Holding, KVE Composites Group, Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium NLR, TenCate Advanced Composites en TU Delft. Het cluster werkt samen met de Nederlandse overheid binnen het programma Partners for International Business (PIB) met een oriëntatie op Frankrijk.


Fokker levert al jaren composiet materiaal voor de Airbus A380 - Foto: Fokker Technologies 

Grootste beurs
JEC Composites 2014 is wereldwijd de belangrijkste beurs voor composiettoepassing voor de luchtvaart, automotive, windenergie, marine, bouw en sport- en consumentengoederen. Jaarlijks bezoeken 30.000 zakelijke bezoekers de bijna 1.200 exposanten.

"De Nederlandse luchtvaartindustrie is een sterke speler op de wereldmarkt", zegt NAG. "In 2025 is het luchtverkeer in de wereld naar verwachting verdubbeld. Daarom moet vliegen groener en efficiënter worden. Dit kan alleen via innovatie. En daar is Nederland sterk in."

NAG wijst erop dat Nederland qua omvang de zesde luchtvaartindustrie van Europa heeft. Meer dan honderd bedrijven in de luchtvaartsector zorgen in Nederland voor een omzet van 2,8 miljard euro per jaar, goed voor 20.000 banen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen