FNV houdt protestactie tegen KLM-dictaat

20 maart 2015 - 17:01 | Door: 
Rob Somsen

DRIEBERGEN - Het FNV heeft laten weten het "dictaat" van KLM voor 1,5 jaar geen loonsverhoging en het inleveren van vier ATV-dagen, niet te accepteren. De vakbond gaat met het grondpersoneel van KLM een protestactie houden op Schiphol Plaza. De actie vindt plaats op 26 maart om 14.30 uur. Op deze wijze wil men de KLM-directie onder druk zetten om de aangekondigde maatregelen in te trekken.

"Wij gaan KLM onder druk zetten, zodat ze niet op 27 maart een akkoord sluiten met de kleine vakbonden CNV, Unie en NVLT, plus de bond voor hoger KLM personeel (VHKP)", schrijft het FNV. "KLM moet nu duidelijk worden gemaakt dat dit geen oplossing is. Dat ze niet de grootste vakbond van het grondpersoneel kan negeren. Dat accepteren we niet."

Ondanks de aangekondigde actie zegt FNV wel te zien wat er aan de hand is op de luchtvaartmarkt. Men ziet de concurrentie van prijsvechters en de concurrentie uit het Midden-Oosten, maar is van mening dat het inleveren van ATV-dagen deze problemen niet oplost.

De vakbond wil dat KLM eerst de managers die 2 ton of meer verdienen, aanpakt om te komen tot de gewenste besparingen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen