Opnieuw doden bij helikoptercrash Colombia

sikorsky, s-70, blackhawk
20 oktober 2018 - 21:29 | Door: 
Reismedia / ANP
| Foto: Sikorsky

BOGOTA - In Colombia is zaterdag een legerhelikopter neergestort. De vier inzittenden zijn om het leven gekomen. Dit melden lokale media. Ook in januari 2014 verongelukte een helikopter in het land wat resulteerde in 4 doden. In 2012 verongelukt een helikopter in Colombia, alle dertien inzittenden kwamen om.

In juni 2016 crashte een legerhelikopter in Colombia waarbij zeventien soldaten omkwamen.

De Black Hawk-helikopter die zaterdag neerstortte, door nog onbekende oorzaak, was op de terugweg van een operatie tegen drugssmokkelaars in de provincie Cauca, in het zuidwesten van Columbia. De kustprovincie dient voor drugssmokkelaars als springplank naar de Verenigde Staten en Midden-Amerika. Minister van Defensie Guillermo Botero bevestigde op Twitter het verlies van de helikopter.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen