Werkloze piloten starten rechtszaak tegen ABN-Amro

Diamond cockpit
5 februari 2021 - 11:56 | Door: 
onze redactie
| Foto: Reismedia

AMSTERDAM - Een groep van 65 piloten start een rechtszaak tegen ABN-Amro vanwege de torenhoge schuld die zij hebben door hun vliegopleiding. Zij vinden dat de bank die kredieten nooit had mogen verstrekken, meldt RTL Nieuws.

Voor de dure opleiding moet doorgaans tussen de één of twee ton geleend worden. De betrokken piloten konden in veel gevallen geen werk vinden of verdienen niet genoeg om aan hun verplichtingen te voldoen. Zij stellen dat de bank nooit zoveel geld had mogen verstrekken, en dat ze niet goed voorgelicht en begeleid zijn. Zo zouden de risico’s niet voldoende duidelijk zijn gemaakt.

Advocaat Frank Olberts vindt dat ABN-Amro de belangen van hun klanten niet goed in het oog heeft gehouden en zich daarom onvoldoende aan de zorgplicht heeft gehouden, zo zegt hij tegen RTL Nieuws. Het lukte niet om tot een oplossing te komen met de bank, en daarom wordt er nu een juridische procedure aangespannen.
 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen