Finnair verwacht dat winst boven niveau 2019 uit komt

Finnair A350
13 juni 2023 - 13:36 | Door: 
onze redactie
| Foto: Reismedia

HELSINKI - Finnair verwacht dat het over geheel 2023 een operationele winst zal behalen die hoger uitkomt dan de 162,8 miljoen euro van 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. De maatschappij heeft de financiële vooruitzichten naar boven bijgesteld.

De vraag naar tickets is hoger dan de Finse maatschappij eerder had verwacht. Tegelijk pakken de brandstofprijzen gunstiger uit en zijn de effecten van de sinds september vorig aangepaste strategie eerder zichtbaar.

Dat geeft Finnair het vertrouwen dat de bedrijfswinst sneller stijgt en boven 2019 uitkomt. De doelstelling om halverwege 2024 een winstmarge van 5 procent te halen wordt al 12 tot 18 maanden eerder bereikt. Wel zal de omzet van destijds van 3,1 miljard euro nog niet worden geëvenaard of overtroffen. De maatschappij komt in juli met exactere cijfers bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Finnair heeft veel last van de sluiting van het Russische luchtruim sinds de oorlog in Oekraïne. Daardoor moet zij omvliegen naar Azië, wat leidt tot extra kosten. Ook is de Aziatische markt pas sinds enkele maanden weer toegankelijk, nadat veel landen tijdens de coronacrisis gesloten waren voor buitenlands verkeer.

Om minder afhankelijk te zijn van Azië, heeft Finnair het netwerk aangepast en vliegt zij meer op Europa en de Verenigde Staten. Via de samenwerking met Qatar Airways zijn er vluchten naar Qatar bijgekomen. Ook wet-leaset Finnair vliegtuigen aan anderen. Vanaf oktober verhuren de Finnen twee Airbus A330’s voor totaal vijf jaar aan Qantas.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen