In beeld: Martinair/KLM Cargo zegt Zuid-Amerika grotendeels vaarwel, start Hongkong-vluchten

Air France KLM Cargo Hongkong
23 september 2024 - 11:37 | Door: 
onze redactie
| Foto: Air France-KLM

Martinair/KLM Cargo is dit weekend gestart met de vrachtlijndienst tussen Schiphol en Hongkong, nadat afgelopen week al van de meeste vrachtroutes naar Zuid-Amerika afscheid werd genomen. De maatschappij richt zich vanaf nu meer op Azië.

Afgelopen week vonden de laatste vrachtvluchten plaats naar Sao Paulo, Santiago, Buenos Aires en Quito. Iets eerder werd Guatemala-Stad al uitgezwaaid. Binnen Latijns-Amerika vliegt Martinair/KLM Cargo vanaf nu alleen nog drie keer per week naar Bogota, via Miami.

In plaats daarvan wordt er meer op Oost-Azië gevlogen, met de terugkeer van de vrachtlijndienst naar Hongkong na een afwezigheid van negen jaar. Vanaf nu drie keer per week met de Boeing 747-400F, vanaf eind oktober vier keer per week. Onderweg wordt er gestopt in Dubai.

Wel blijft KLM uiteraard vracht in de buik van passagierstoestellen vervoeren naar veel Zuid-Amerikaanse bestemmingen.

Gewijzigde strategie
De gewijzigde strategie heeft te maken met de marktomstandigheden. Aan het vervoer van op internet bestelde pakjes valt meer te verdienen. “Op de Oost-Aziatische markt groeit het e-commercesegment gestaag”, zei vrachtdirecteur Adriaan den Heijer eerder al.

Martinair/KLM Cargo beschikt over drie Boeing 747-400F’s in KLM-kleuren en één 747-400BCF (een tot vrachttoestel omgebouwd passagierstoestel) in Martinair-kleuren. Laatstgenoemde blijft vooral ingezet worden naar Miami en Bogota, terwijl de drie 747-400F’s vooral naar Afrika en Azië vliegen.

Bij het laatste bezoek aan Sao Paulo, vorige week, deden de piloten een zogeheten wing wave als vorm van afscheid. Bekijk hieronder de beelden:

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen