KLM tot minimaal eind van het jaar niet naar Israël

1 oktober 2024 - 13:40 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Israel Ministry of Tourism

KLM vliegt in ieder geval tot het einde van dit jaar niet meer naar het Israëlische Tel Aviv. Daarmee schort de Nederlandse maatschappij vluchten naar die bestemming langer op, want eerder werd gezegd dat er tot 26 oktober niet naar Israëls grootste stad wordt gevlogen.

Volgens een woordvoerster van KLM is dit besluit recent genomen. De spanningen in het Midden-Oosten lopen steeds verder op door de oorlog tussen Israël en Hezbollah. KLM vliegt overigens niet op Beiroet in Libanon.

De Nederlandse tak van Transavia vliegt vooralsnog tot en met 3 november niet naar Beiroet en tot en met eind maart volgend jaar niet naar Tel Aviv. Volgens een woordvoerder van Transavia wordt de situatie goed in de gaten gehouden.

Wie van Schiphol naar Tel Aviv wil vliegen, kan nog wel bij de Israëlische maatschappijen El Al en Arkia terecht. Naar Libanon zijn er helemaal geen non-stopvluchten meer vanaf de Nederlandse luchthaven.

De Lufthansa Group, waar onder meer Brussels Airlines onder valt, maakte eerder al bekend vluchten naar Beiroet en Tel Aviv langer op te schorten. Vluchten naar Libanon worden nu uitgesteld tot eind november en vluchten naar Tel Aviv tot eind deze maand. Op de Iraanse hoofdstad Teheran wordt tot 14 oktober niet meer gevlogen.

Waarschuwing
De Europese luchtvaartautoriteiten zeiden zaterdag nog dat maatschappijen de komende tijd het luchtruim van Libanon en van Israël moeten vermijden. De Europese Commissie en het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) waarschuwden in een verklaring voor "een algehele intensivering van luchtaanvallen en verslechtering van de veiligheidssituatie." Die officiële aanbeveling geldt voorlopig tot 31 oktober.

Het Israëlische leger is in de nacht van maandag op dinsdag begonnen met een grondoffensief in het zuiden van Libanon, dat volgens de krijgsmacht is gericht op Hezbollah-doelen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen