Maastricht Aachen Airport schakelt over op hybride terreinwagens

Maastricht grondvoertuig
3 oktober 2024 - 11:54 | Door: 
onze redactie
| Foto: Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport vervangt de op diesel aangedreven terreinwagens door hybride auto’s. De Toyota RAV4 PHEV komt in de plaats van de de Toyota Hilux bij de afdeling Airport Operations en de luchthavenbrandweer. 

De nieuwe Toyota RAV4 PHEV’s hebben een bereik tot 75 kilometer volledig elektrisch, voldoende voor het dagelijks gebruik van deze voertuigen. “Dit betekent dat het vervoer dat tot nu toe plaatsvond met de terreinwagens volledig uitstootvrij kan plaatsvinden”, aldus de luchthaven.

Het vervangen van het wagenpark van MAA door elektrische en hybride voertuigen is onderdeel van het elektrificeren van het grondmaterieel. “Hiermee verkleint MAA haar CO2 voetafdruk in aanloop naar een net zero grondoperatie in 2030.”

Maastricht Aachen Airport maakt volledig gebruik van groene stroom. Deels opgewekt door de eigen zonnepanelen en deels 100 procent in Nederland opgewekte windenergie.

Eén van de ‘oude’ voertuigen blijft in gebruik bij de brandweer als back up voertuig.

 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen