LTU stelt verwachting 2005 naar beneden bij

9 mei 2005 - 2:00
FRANKFURT - De Duitse chartermaatschappij LTU stelt de verwachtingen wat betreft 2005 naar beneden bij. Als oorzaak noemt topman Jürgen Marbach in de Financial Times Deutschland de hoge olieprijzen. Eerder werd voor dit jaar gerekend op een nettowinst, maar nu lijkt LTU hooguit quitte te spelen. De maatschappij heeft brandstoftoeslagen ingevoerd om de gestegen kosten op te vangen.

De maatschappij, met de thuisbasis op Düsseldorf International Airport, is op zoek naar een nieuwe investeerder. Vanwege de hoge olieprijzen blijkt het echter moeilijk een overeenkomst te sluiten. Potentiële geldschieters wachten volgens het artikel in FTD liever de huidige situatie af.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen