Moody's verandert vooruitzichten voor US Airways en America West

22 mei 2005 - 2:00
NEW YORK - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de ratings voor America West en US Airways veranderd, nadat beide maatschappijen hebben bevestigd te willen fuseren. De vooruitzichten (outlook) voor America West zijn veranderd van stabiel naar negatief. Voor US Airways veranderende het vooruitzicht van negatief naar in ontwikkeling (developing).

Moody´s verwacht dat de fusie tussen beide maatschappijen zal worden gefinancierd door uitgave van nieuwe aandelen.

US Airways is op dit moment een zogenaamde chapter 11 maatschappij en America West is een low cost carrier met een sterke vertegenwoordiging in het Westen van de Verenigde Staten. Beide maatschappijen hebben in hebben hun industrie, net als alle andere Amerikaanse maatschappijen, te maken met grote concurrentie en torenhoge brandstofprijzen.

Moody's verwacht dan ook dat beide maatschappijen voor en na de fusie moeilijke tijden zullen doormaken. De uitdaging voor de maatschappijen is om de eerste jaren 600 miljoen dollar per jaar te kunnen besparen door operationele synergievoordelen.

Gedurende de transitieperiode zullen beide maatschappijen vliegen onder hun eigen operating certificates voor een periode van twee tot drie jaar. Hierdoor zullen de bemanning, onderhoud en veiligheids procedures gescheiden door beide maatschappijen worden uitgevoerd. Deze voorlopige scheiding van taken maakt het de maatschappijen, volgens Moody's, erg moeilijk om de besparingsdoelstellingen uit operationele synergie te behalen.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen