Hoop bij United Airlines ondanks fors kwartaalverlies

12 mei 2005 - 2:00
CHICAGO - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat nog steeds door een diep financieel dal. Het nettoverlies kwam in het eerste kwartaal van 2005 uit op 1,1 miljard dollar (865 miljoen euro). Het operationele verlies bedroeg 250 miljoen dollar, een verdere verslechtering vergeleken met het operationeel verlies een jaar eerder (211 miljoen dollar).

Als grootste oorzaak voor de tegenvallende resultaten noemt United de torenhoge brandstofkosten.

In het nettoverlies heeft de maatschappij een post opgenomen van 768 miljoen dollar voor eenmalige reorganisatiekosten. De reorganisatiekosten hebben betrekking op het afstoten van vliegtuigen en het beëindigen van lopende pensioenplannen. Zonder de eenmalige post zou het verlies 332 miljoen dollar bedragen.

Ondanks de enorme verliezen is United topman Glenn Tilton optimistisch: "We boeken vooruitgang met ons business plan in deze extreme moeilijke tijden voor de Amerikaanse luchtvaartindustrie. Onze winstplanning loopt op schema en ik verwacht op korte termijn meer verbeteringen We slagen er goed in om de kosten naar beneden te brengen en we kijken verder waar we binnen de organisatie waar efficiënter kunnen werken."


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen