US Airways dient reorganisatieplan in bij rechtbank

1 juli 2005 - 2:00
ARLINGTON - US Airways heeft donderdag (30 juni) een reorganisatieplan ingediend bij de faillissementsrechtbank in Virginia. Dit is een van de laatste stappen om voor de herfst onder de huidige zogenaamde Chapter 11 status uit te komen. Het plan is gebaseerd op de aanstaande fusie van US Airways met America West Holdings Corp.

Uit de bij het plan gevoegde verklaring blijkt dat America West een 100 procent dochteronderneming van US Airways wordt. In ieder geval zal de nieuwe luchtvaartmaatschappij voortbestaan onder de naam US Airways. Er wordt een combinatie van point-to-point en hub-and-spoke routes aangeboden op een low cost basis.

Volgens US Airways ligt men op schema om de fusie met America West eind september of begin oktober af te ronden. Eerder deze week gaven de mededingingsautoriteiten al toestemming. Het wachten is nu nog op groen licht van de schuldeisers, aandeelhouders, de faillissementsrechtbank, de Securities and Exchange Commission en de Air Transportation Stabilization Board.

De fusie tussen US Airways en America West heeft de op vier na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten tot gevolg.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen