Air France-KLM: groei passagiersvervoer, lagere bezettingsgraad

7 november 2006 - 1:00
AMSTELVEEN - Het passagiersvervoer van Air France-KLM groeide in oktober met 5,6 procent in vergelijking met oktober 2005. Deze groei bleef iets achter bij de capaciteit, die met zes procent toenam. De bezettingsgraad aan boord van de vliegtuigen van de Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming kwam daarmee uit op 81,4 procent, iets lager dan een jaar eerder toen 81,7 procent van de beschikbare capaciteit werd benut.

In totaal vervoerde Air France-KLM in oktober 6,4 miljoen reizigers, wat een toename van 5,9 procent betekent. Net als in voorgaande maanden wist de onderneming een toename van de opbrengsten te realiseren dankzij een stijging van de gemiddelde omzet per passagier in alle segmenten.

Op vluchten naar het Amerikaanse continent bleef de groei van het passagiersvervoer (+3,7 procent) in lijn met de groei van de capaciteit (+3,8 procent). De bezettingsgraad bleef daarmee met 86,7 procent nagenoeg gelijk. Op het Aziatische netwerk overtrof de groei van het passagiersvervoer (+10 procent) de toename van de capaciteit (+9,7 procent).De bezettingsgraad kwam daarmee uit op 88,4 procent.

Op routes naar bestemmingen in Afrika en het Midden-Oosten was sprake van een vervoersgroei van 9,8 procent, op een capaciteitsuitbreiding van 9 procent. De bezettingsgraad steeg ruim een half procentpunt naar 76,3 procent. Het passagiersvervoer op routes naar het Caribisch Gebied en Indische Oceaan daalde met 6,2 procent, op een capaciteitsreductie van 2,3 procent. De bezettingsgraad nam daarmee 3,3 procentpunten af naar 79,5 procent.

Europa
Op het Europese netwerk was het vervoersresultaat in oktober goed met een groei van 7,5 procent, in lijn met een capaciteitsuitbreiding van 7,6 procent. De bezettingsgraad bleef met 71,8 procent vrijwel gelijk ten opzichte van oktober 2005.

Het vrachtvervoer van de Air France-KLM Group daalde een tiende procentpunt op een capaciteitsgroei van één procent. De bezettingsgraad daalde daardoor 0,7 procentpunten naar 67,7 procent.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen