United stuurt tien procent van cabinepersoneel naar huis

28 augustus 2008 - 2:00
CHICAGO - Ruim 1500 stewards en stewardessen van United Airlines worden door hun werkgever op een zijspoor geparkeerd. United wil met ingang van het winterseizoen flink inkrimpen en heeft daardoor geen werk meer voor tien procent van het cabinepersoneel. Dat maakte het bedrijf woensdag (27 augustus) bekend.

United geeft in september het personeel de kans om tegen een bonus zelf op te stappen. Daarna bepaalt de onderneming wie er in de winter thuis moet blijven.

Het schrappen van de banen maakt onderdeel uit van een grote reorganisatie binnen United. In totaal wil de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ongeveer zevenduizend werknemers kwijt, waaronder ook 950 piloten.



De situatie bij United staat niet op zichzelf. Ook veel andere maatschappijen in de Verenigde Staten hebben aangekondigd routes te schrappen, vliegtuigen van de hand te doen en personeel de laan uit te sturen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen