Personeel Brussels Airlines wil lening aan maatschappij geven

31 mei 2009 - 2:00
BRUSSEL - De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wijst een lening van 3 miljoen euro door het personeel van de hand. Het bedrijf had het aanbod gekregen, als alternatief voor bevriezing van de lonen. Brussels Airlines, onderdeel van Lufthansa, wil totaal 3 miljoen euro besparen op de loonkosten. Het bedrijf kampt met tegenvallende inkomsten door de recessie.


De vakbonden hadden voorgesteld een deel van het loon terug te storten als lening, vertelde Frederic De Clerck, secretaris van de liberale vakbond zondag (31 mei). De directie-onderhandelaars wezen het aanbod resoluut af. "Ze verklaarden dat ze hun 'verantwoordelijkheid' gingen nemen", stelt De Clerck.

Een ander heikel punt bij Brussels Airlines is het overschot van ruim dertig piloten. De bonden gingen ervan uit dat de piloten in de deeltijd-WW konden. Maar die maatregel blijkt niet te gelden voor de transportsector wegens de specifieke arbeidstijden. Woensdag praten bonden en directie over het lot van de piloten.



(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen