Lao Airlines zoekt het hogerop met nieuwe ATR 72-500

21 februari 2008 - 1:00
SINGAPORE - Vliegtuigbouwer ATR heeft een nieuwe bestelling voor de ATR 72 mogen noteren. Orders waarbij tientallen vliegtuigen tegelijk worden aangekocht, zijn aan het zusterbedrijf van Airbus niet besteed. Op de Singapore Airshow bezegelde ATR een contract met Lao Airlines uit Laos voor de levering van één ATR 72-500. Eerder tijdens het evenement tekenden ook Air Tahiti en Air Vanuatu voor één ATR 72.

De nieuwe aanwinst wordt de eerste ATR 72 voor Lao Airlines uit de 500-serie. Het staatsbedrijf heeft al wel twee ATR 72-200’s in dienst. Daarnaast vliegt de Aziatische onderneming met de Chinese MA60, die een maatje kleiner is dan de ATR 72.

ATR zal de ATR 72-500 in 2009 aan Lao Airlines afleveren. Het toestel wordt ingezet op binnenlandse routes en internationale lijndiensten naar China, Cambodja, Thailand en Vietnam.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen