Dienstregeling Delta weer op gang na grootscheepse controle MD-88's

28 maart 2008 - 1:00
ATLANTA - Het Amerikaanse Delta Air Lines verwacht vrijdag (28 maart) weer alle vluchten volgens de dienstregeling te kunnen uitvoeren. De luchtvaartmaatschappij controleerde op woensdag en donderdag op vrijwillige basis alle 117 vliegtuigen van het type MD-88 in de vloot. Dat deed Delta nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA opdracht had gegeven aan American Airlines om alle MD-88’s te controleren.

American moest nagaan of kabelbundels in de toestellen wel voorzien waren van een beschermhoes, zoals bepaald wordt in de regelgeving van de FAA.

Door de plotselinge controles werden ongeveer 275 vluchten van Delta geschrapt, zo’n drie procent van het volledige verkeer van het bedrijf. American moest door de inspecties driehonderd vluchten annuleren.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen