Russische Sukhoi Superjet 100 regional jet maakt eerste vlucht

19 mei 2008 - 2:00
KOMSOMOLSK - Het nieuwe Superjet 100 verkeersvliegtuig van de Russische vliegtuigbouwer Sukhoi heeft maandag (19 mei) voor het eerst gevlogen. Dat heeft een woordvoerder Sukhoi Civil Aircraft gezegd, meldt persbureau RIA Novosti. De eerste vlucht vond plaats vanaf de Sukhoi-vestiging in Komsomolsk aan de Amoer in het Verre Oosten van Rusland.

Volgens Sukhoi verliep de testvlucht goed. Het toestel bleef ongeveer een uur in de lucht.

De eerste vlucht had oorspronkelijk al eind 2007 plaats moeten vinden, maar moest worden uitgesteld. Bij de ontwikkeling zijn westerse bedrijven als Boeing, Snecma, Thales, Messier Dowty, Alenia en Honeywell betrokken.

De Superjet is op de markt gebracht om de concurrentie aan te gaan met vliegtuigfabrikanten als Embraer en Bombardier. De Superjet 100 moet 95 passagiers kunnen vervoeren. Tot nu toe zijn zeventig Superjets besteld, onder meer door de Russische vliegmaatschappij Aeroflot (dertig stuks).





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen