Derde kwartaal levert Austrian Airlines miljoenenverlies op

28 oktober 2008 - 1:00
WENEN - Austrian Airlines heeft in het zomerseizoen van 2008 een nettoverlies van ruim 16 miljoen euro geleden. Dat maakte het Oostenrijkse bedrijf dinsdag (28 oktober) bekend. De zomer is normaal gesproken de beste periode voor luchtvaartmaatschappijen. Een jaar eerder wist Austrian in het derde kwartaal nog een winst van 21 miljoen euro te realiseren. Ook voor het vierde kwartaal voorziet de maatschappij een groot verlies.



In de eerste negen maanden van 2008 heeft Austrian Airlines nu ruim 65 miljoen euro verlies geleden. Het eindresultaat voor het volledige jaar komt volgens het bedrijf tussen de 100 en 125 miljoen euro uit.

Topman Alfred Ötsch van Austrian voorziet voor de komende maanden een afnemende vraag naar tickets, wat tot een tegenvallende periode zal leiden. Ook verwacht Ötsch de nadelige gevolgen te ondervinden van het aangaan van termijncontracten voor brandstof. Die wordt tegen te hoge tarieven ingekocht, nu de olieprijs de laatste weken fors is gedaald.

De Oostenrijkse overheid is bezig met de verkoop van Austrian Airlines, dat voor ongeveer 42 procent staatseigendom is. Lufthansa en het Russische S7 zouden de laatste gegadigden zijn om een belang in de maatschappij te willen nemen.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen