Doden bij ongeluk met Antonov An-12 vrachtvliegtuig in Irak

14 november 2008 - 1:00
BAGDAD - Bij een ongeluk met een vrachtvliegtuig in Irak zijn donderdag (13 november) alle zeven inzittenden omgekomen. De Antonov An-12 van Falcon Express Cargo Airlines (FECA) was op weg van een Amerikaanse vliegbasis in het westen van Irak naar Bagdad, toen het door nog onbekende oorzaak neerstortte. Het in Dubai gevestigde FECA voerde de vlucht uit in opdracht van de Amerikaanse pakketbezorger Federal Express.

FedEx heeft de crash van de Antonov in Irak bevestigd, melden media in de VS. Het toestel zou niet zijn neergeschoten.

De website van FECA vermeldt dat er in de vloot één geleasde An-12 is opgenomen. Verder wordt gevlogen met zes andere vrachttoestellen: één Fokker F27 en vijf Beech 1900C’s.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen