Europese Unie wil beëindiging acties Thaise luchthavens

29 november 2008 - 1:00
BANGKOK - De Europese Unie heeft actievoerders in Thailand zaterdag (29 november) opgeroepen een eind te maken aan de acties op de luchthavens Suvarnabhumi en Don Muang bij de hoofdstad Bangkok. Daardoor zijn al meer dan honderdduizend mensen gestrand. In een verklaring stelt de EU dat het imago van Thailand door de acties ernstig wordt beschadigd.


De ambassadeurs van de EU-landen in Thailand vroegen de partijen in het Aziatische land te zoeken naar een vreedzame oplossing voor de crisis.

Aanhangers van de oppositiepartij Volksalliantie voor Democratie (PAD) houden het internationale vliegveld Suvarnabhumi bezet. Ook blokkeren ze de toegang tot de oude luchthaven Don Muang. De PAD vindt dat de regering veel te nauwe banden heeft met Thaksin Shinawatra, een oud-premier die twee jaar geleden door het leger werd afgezet.

Zaterdag meldden de Thaise autoriteiten dat de luchthaven Suvarnabhumi nog zeker tot maandag (1 december) gesloten blijft. KLM heeft ook de vluchten naar Bangkok van zaterdag en zondag geannuleerd.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen