KLM bereikt met vijf vakbonden akkoord over nieuwe cao

24 april 2009 - 2:00
AMSTELVEEN - KLM heeft met vijf bonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor grondpersoneel, vliegers en cabinepersoneel. De nieuwe cao, die geldig is tot 1 april 2010, omvat onder meer een salarisverhoging van 1,25 procent per 1 januari 2010. Ook is afgesproken dat KLM zich optimaal zal inspannen om de werkgelegenheid te behouden.


De bonden waarmee KLM een het eens is geworden over een nieuwe CAO zijn De Unie, NVLT, VHKP, VNC en VNV. FNV is niet akkoord gegaan, terwijl CNV het akkoord in intern beraad neemt. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag (24 april) bekendgemaakt.

Tijdens het overleg speelde de wereldwijde economische crisis een belangrijke rol. Vanwege teruglopende passagiersaantallen heeft KLM de capaciteit moeten beperken en zijn tarieven verlaagd. Daardoor staan de resultaten van de luchtvaartonderneming onder druk.

Vakbond VNC, die een groot deel van het cabinepersoneel vertegenwoordigt, is vooral tevreden over een verlaging van de werkdruk op long-haul vluchten door de terugkeer van de zogeheten ‘purser boven de sterkte’. Dit wordt gerealiseerd door de toevoeging van een extra flight attendant.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen