Verenigde Staten en Europese Unie willen luchtruim verder openen

11 maart 2010 - 1:00
BRUSSEL - De VS en EU staan op het punt om hun luchtruim verder te openen voor elkaars vliegtuigen. Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen dan bijvoorbeeld meer vracht vervoeren binnen Amerika en andersom. EU-commissaris Siim Kallas (Verkeer) rekent op een akkoord dit voorjaar, meldde hij donderdag (11 maart) na beraad met verkeersministers van de EU-landen.


De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben in 2007 al besloten dat vliegtuigen grotendeels vrij mogen vliegen tussen de VS en EU. Het nieuwe akkoord moet de deur nog verder openzetten.

Doel is met name dat Europese bedrijven meer mogen investeren in Amerikaanse luchtvaartbedrijven. De VS willen beter weten waar ze aan toe zijn met de geluidsnormen voor nachtelijke landingen in Europa, vooral op de luchthaven van Frankfurt.


(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen