Turkish Airlines crash van februari 2009 niet herdacht

25 februari 2011 - 4:27

SCHIPHOL - Het is vrijdag precies twee jaar geleden dat een toestel van Turkish Airlines vanuit Istanbul neerstortte in een weiland vlak voor de Polderbaan van Schiphol. Een kapotte hoogtemeter lag hieraan ten grondslag. Negen inzittenden kwamen om het leven, onder wie vier bemanningsleden. Circa tachtig personen raakten gewond.

De Schipholcrash wordt niet officieel en openbaar herdacht zoals vorig jaar, toen op de rampplek in de Haarlemmermeer onder grote belangstelling van hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden een monument werd onthuld. Op die gedenksteen staat de tekst Uw leed is ons leed in het Nederlands, Turks en Engels. Dat zijn de woorden die burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer twee jaar geleden kort na de crash uitsprak.

Sinds de ramp zijn meerdere letselschadeadvocaten bezig om namens groepen slachtoffers een schadevergoeding te krijgen. Samen met Amerikaanse advocatenkantoren stellen ze Turkish Airlines en vliegtuigbouwer Boeing aansprakelijk voor de letselschade.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen